Tuesday 20 May 2014

OKRUGLI STOL O FANZINIMA I NEZAVISNOM IZDAVAŠTVU 23.05.2014., Čakovec



what?............discussion about fanzines and independent publishing
when?...........23.05.2014., Friday
where?..........bana J. Jelačića 22 (ex-military barracks) or in case of bad weather Dr. Ivana Novaka 38 (library Tabula Rasa), Čakovec
by who?.............autonomous center ACT



"Pozivamo vas na okrugli stol na temu “Fanzini kao kulturološki fenomen – Od fanzina do društvenih mreža”.

Hrvatska fanzinaška scena najveći val doživjela je polovicom devedesetih godina. Fanzini kao primjer nezavisnog izdavaštva sudjeluju u povezivanju scene te služe kao sredstvo komunikacije ljudi unutar iste, a potpuno su nezavisni od sustava poreza i djeluju na anti-copyright principima. Koliko su fanzini utjecali na društvo? Danas, fanzini izlaze, no u izrazito malom broju i kao tiskani alati zauzimaju posebno mjesto na nezavisnoj sceni gdje povezuju pojedince u njihovom aktivizmu i komunikaciji. Raspravit ćemo o idejama koje su pokrivali te njihovim polaganim odumiranjem pod navalom internetskog doba i društvenih mreža.

Kao govornici na okruglom stolu prisustvovat će Robert Posavec, Teodor Petričević, Emil Marciuš i Loren Purgar, a okupit ćemo i mnoge sudionike/ce koji/e su tokom 1990-tih na neki način sudjelovali u stvaranju fanzinske scene u gradu Čakovcu i okolnoj regiji. Gost i moderator okruglog stola je Marko Strpić, urednik u nezavisnoj izdavačkoj kući i knjižari “Što Čitaš?”

Okrugli stol održat će se u petak 23. svibnja 2014. u 18 sati na prostoru bivše vojarne Čakovec (mjesto Inicijative 1729/2), na adresi Bana J. Jelačića 22. U slučaju lošeg vremena održat će se u Knjižnici i čitaonici Tabula Rasa na adresi Dr. Ivana Novaka 38 (zgrada Starog Hrasta, prvi kat)."

3 comments:

Anonymous said...

ideš?

J

..crucified freedom.. said...

baš sam se jučer z lorkijem nekaj spominal o tome.. je, mislim da pem ak nebum imal neke druge obaveze u petak..

Anonymous said...

ajde super, nadam se da se vidimo onda

J