Friday 10 June 2022

today in Zagreb

 



when?.................10.06.2022., Friday
where?................AKC Medika's yard
who?...................KRIVA ISTINA
                            LOŠ PRIMJER
                            ME AS WELL
entrance?.............40 kn




"Klub Attack poziva vas 10.6.2022. u dvorište Medike na rođendanski koncert Krive Istine povodom 20 godina postojanja i djelovanja na balkanskoj HC punk sceni.

Originalno podrijetlom iz Slavonskog Broda, grada poznatog po najboljim društvenim eventima u državi poput čobanijade, pečenkijade i biblijade s trenutnim prebivalištem u Zagrebu u 20 godina uspjeli su održati troznamenkasti broj koncerata diljem regije te izbaciti ukupno 4 izdanja od kojih je najsvježije posljednji EP naziva Mural kolapsa (I. poglavlje). Karakteriziraju ih brzi ritmovi, melankolične melodije, pjevni vokali te jasni i progresivni politički stavovi koji su vezani uz kritiku kapitalizma, sekularnost, radnička prava i sve ostalo što spada pod zajednički nazivnik domaće HC punk scene iz ranih dvijetisućitih. Svoju glazbu doživljavaju kao podlogu za širenje progresivnih ideja i stavova, a u najnovijoj postavi pojačanoj Filetom na gitari i Tomijem na basu, na Pankerijadi će odsvirati presjek dvadesetogodišnje karijere zajedno s pjesmama s novog EP-a.

Loš primjer je legendarni požeški bend koji se odnedavno ponovno aktivirao najvećim dijelom u originalnoj postavi (File, Neno, Dena) koju je na basu pojačao Gars, nekadašnji bubnjar i gitarist Pasa. Od samih početaka razvili su specifičan i prepoznatljiv zvuk koji punk podlogu spaja s raznim žanrovima metala i lirikom koja fokus stavlja na univerzalne humanističke vrijednosti uz jasne i čvrste stavove o anomalijama suvremenog društva.

Me as well je četveročlani melodični punk rock bend iz Karlovca/Duge Rese aktivan od 2006. godine koji godinama uveseljava sve domaće ljubitelje skate punk zvuka iz devedesetih i ranih dvijetisućitih godina. Jako dugo nisu bili koncertno aktivni stoga je ovo prava prilika da uživo čujete neke od pjesama s odličnog zadnjeg EP-a Shipwreks & Melodies.
Vidimo se na pankerijadi!"

No comments: