Tuesday, February 3, 2015

DISLIKE / LOŠ PRIMJER / MASAKRIST / HELLBACK 30.01.2015. AKC Medika, Zagreb

e ovaj budem po naški, možda mogu bolje da se izrazim.. inače tekst ima tri radna naziva: "E što je meni ovo trebalo!?", "Godine su tu, al pameti nigdje.." i "Fejer nije autor krusifajd fridoma!" pa izaberi koji ti bolje odgovara..

da, o ovome koncertu ili nečem sličnom u Zagrebu je bilo riječi još negdje u vrijeme zadnje ovakve požeške ekspedicije u Čakofcu, al onda je propalo, pa bio plan da bude više bendova i evo na kraju bila samo ova 4, al bitno da se dogodilo.. već duuugo tvrdim da je požeška scena najjača u nas bez obzira na Pulu, Zagreb pa nekad i Čakovec itd., a sad se to i definitivno potvrđuje ovom serijom koncerata koja polako postaje pod normalno kad 4-5 pž bendova zasvira u nekom rendom gradu, da malo ih je al su likovi fakat aktivni, najaktivniji zapravo na ovoj zamrloj sceni.. pošto nekolicina nas zagorskih pijanaca i jedan strejter nazoče gotovo svakome ovakvom okupljanju i opčepoznata stvar je da je ljubav prema pž bendovima javna i otvorena pa možda čak i obostrana, nije bilo neke velike šanse da ovo propustimo, unotač činjenici da sam ove bendove pogledal već 100 puta, samo Hellback u zadnje dvije il tri godine najmanje 10, a uz to Hellback je i jedini bend ove večeri da me baš ono istinski zanima, isto tak druga činjenica da moram ujutro na posao, znači dižem se u 4 i 15 i treča da vani pada snjeg ko blesav.. dogovor je bio da strejter pokupi dva pijanca u Asčini (birtija u kojoj smo ostavili pol života, životnu ušteđevinu, par organa i još neke stvari) gdje pijemo prve dvije te zezamo putem sms-a nestrplivog trečeg pijanca koji nas čeka u Marofu.. e da, zaboravih reči da me je putem do Asčine znači nekih 800m pješačenja svaki faking auto zalijal onom ogavnom bljuzgom, a bilo ih je ko za inat minimalno 38 tak da nismo ni krenuli već sam bil mokri ko pizda..
kad kupimo ovog trečeg prvo mu seremo kak to da nema nikakve pive sa sobom, al ono nije bed jer je već na drugom kraju Marofa benga gdje stajemo i kupujemo neki usis (jebem ti pivu za 18 kn).. naravno nismo izdržali dalje od benge na autoputu u Sesvetama gdje opet stajemo..
kad smo stigli u Medike prva reakcija je bila da smo očekivali više ljudi, malo popričali sa još jednim pijancem iz Marofa kojeg smo zatekli ispred te se zaputili na šank po starečeške, a kaj drugo, ne!?..

i tak koncert počinje negdje oko pol 11 (??!) i otvaraju ga Hellback.. i to ne da su ga otvorili nego su ga razvalili, meni 15 put bolja svirka nego prije par mjeseci u Čk-u, stari moj koji je ovo zver bend!.. ono sva sreča da Neno nije za stalno ostao u Australiji pa da svi ovi bendovi još sviraju, a i čovjek je životinja za tim bubnjevima, Gera s onim svojim netipičnim vokalom koji ovom bendu daje nekaj tak orginalnog i drukčijeg, nevjerojatno kak mi ovo dobro..
 i fakat su ga pošteno odsvirali, standardni neki repertoar, par starijih, par novijih sa zadnjeg albuma koje mi se, priznajem nisu na prvu svidjele u vrijeme kad je album izašao, ali nakon bezbrojnih vrčenja na mobu tijekom gomile kilometara na bajku ovog ljeta i par puta lajv su me totalno osvojile i dobre su mi skoro pa isto ko i stare, pala je opet Violation od S.O.F.-a ko i u Čk-u, pala je i Najprljavija igra za ekipu koja još pravi papirnate fanzine, pala je i neka za Fejera koji stoji iza krusifajd fridoma il sam ovaj dio ja krivo skužio (koj' kurac?!, kolko zapravo ljudi misli da taj neki Fejer radi krusifajd fridom, pa kaj je s vama!?..), pa su odsvirali i neku radnog naslova "death metal stvar" il tak nešt i tu ide jedina zamjerka jer se stvar uopče ne uklapa u stil helbekare, ono dečki znamo da znate svirati i bez ovakvih stvari..

poslje njih dolaze Masakrist, najmlađe pž čudovište od ovih četvero.. sad taj bend uopče ne volim, mislim je to taj staroškolski grajnd koji sam nekad slušao mnogo, al me više ne dira baš previše, al zadnji put su mi u Čk-u bili zanimljivi skroz zbog nove članice na vokalu pa me baš zanimalo dal su se možda i poboljšali od zadnji put.. sad neznam dal je prva stvar bila jedna od starijih il novijih, al uglavnom izmjenjivale su se jedna za drugom pa je cjelo vrijeme bil osječaj da su dva benda istovremeno na stejđu.. taman se ufuram i mislim si kak su jebeni dok sviraju stvar sa ženskim vokalom i onda ga udave sa nekom sporom grajndarom koju je bilo teško za izdržati.. e pa dečki, ak može mali savjet - zajebite ovaj grajnd dio, radite nove stvari sa ovom curom jer koja je to pankčina, stari moj, predobro.. malo me čak i na Fight Back podsječa na momente, a mislim da bolji kompliment od tog ne postoji.. ono ak ništ drugo napravite dva benda, ovaj sa ženom nazovite Krist ili Diskrist, stavite materijal na net i jamčim vam da će vam u najmanju ruku profejn egzistenz ponuditi da vam naprave ploču, ne zajebavam se.. da i tokom svirke primječujem da je Emsi G naučio svirati bubnjeve.. znači dio sa curom odličan, ovo drugo ne baš moj kap of ti..

poslje njih na stejđ se penju Loš Primjer, a klub se sad i skroz popunjava, naravno dolaze i curice jer je navodno poznata stvar da ovaj bend posebno vole pripadnice ljepšeg spola.. ma kurac, reko bi ja, onda sam i ja bil curica, kolko sam samo vrtil Pozdrav Dabru kazetu u vokmenu u busu na putu do škole (evo i sad dok pišem ovo svira u pozadini ovaj noviji album), a frend koji je tad bil metalac me svaki put pital "kakvi su ti to gejevi?", a ja njemu bez beda "fak of, kaj ti znaš!".. a  i dan danas ih volim pogledati lajv.. publika je više manje svaku stvar pjevala u glas s bendom, mene su najviše razveselile, naravno stare stvari, jedna me podsjetila čak na prve ljubavi (op, op) super mi je i ova nova Malo Sunca, a pogotovo E Ne (mnogo zajeban text..) ostale novije mi nisu baš super, ali ajde.. za kraj dok su već malo i zagnjavili odsvirali su još i pank pankerima, ali ovaj put sam ostal skroz ravnodušan na tu stvar, čudno.. još samo da spomenem da je ovom prilikom sa njima svirao Atlija kao zamjena na basu..

i zadnji dolaze Dislike.. kad se samo sjetim prijašnjih njihovih koncerata u Mediki, koje su to fešte uvijek bile.. ovaj put baš i nije bilo tak, za njihov nastup od mene dislajk, sori dečki al nekak se ne mogu oteti dojmu da na ova dva zadnja konca koja sam gledal (onaj u čk-u s amerima) ste odsvirali onak nekak prek kurca, možda se varam, neznam tak sam vas ja doživil.. posebno se ovo odnosi na onaj u čk-u.. netrebam ni spominjati svoje mišljenje o starom/novom dislajku jer sam dosadan već sam sebi s tim, al ove novije stvari mi skroz nezanimljive, a starih su ovaj put svirali manje nego ikad, tak da...

cjelo vrijeme je bil dogovor da idemo odma poslje svirke prema doma jer ja ujutro radim, a ja sam bil zabrinut da se ovi nebudu dali doma kad bude najbolja fešta na afteru pa pred kraj koncerta kad ja ekipi priopčavam nekaj tipa "ako sad spijem sedmu onda ja određujem kad idemo doma", a oni padaju na pod od smjeha.. sedma je naravno pala, al na sreču uozbiljili smo se i ubrzo krenuli doma podjeljenih dojmova (meni je bilo super), al bez ovog Marofskog pijanca koji je ostal kod jednog drugog marofskog pijanca na stanu u Zg-u.. dolazim doma oko 3, spavam jebenih 45min i idem na posao.. e stari moj kak mi je bilo teškooooo!.. definitivno više ne pijem kad idem na gig, a ujutro radim.. nije mi uopče žal kaj sam bil na gigu i neprospavanu noć bi izdržal bez problema na poslu, al ovih 7 komada + malo rakijice s Marofčanom je bilo tu mač, nikad više, never mor..

da, za kraj još samo malo, naime nameče se pitanje koji je to vrag sa pž bendovima da svi, ali svi imaju više faza i mjenjaju zvuk pa čak i kompletni stil.. imate tolko bendova, u svakom ista ekipa i svaki bend barem dvije faze.. pa daj pogle samo Nonsense (apsolutni prvaci), Fight Back (po meni je ogromna razlika ono kad je vokal Dena i kad je Kktz), Dislike, Masakrist, pa možda može tu čak i Bad Justice/Nepravda pa Senseless, sigurno sam još nekog zaboravil, ono ispada da samo Sprovod nekad i Loš Primjer još i danas deru istu briju.. kužim ja stvar da vi muzičari imate potrebu za nečim novim, da se razvijaju neke nove muzičke vještine i sl. al ako već imate 112 bendova i hočeš svirati nešt novoga promjeni ime, napravi novi bend kaj već.. neznam, možda me neko prosvjetli..

sve u svemu ,zanimljiv gigson, neloš provod, kronični umor dan poslje i pitaš: vos it vorthit!? - ofkors it vos, ofkors it faking vos! do iduče pž invazije na neki od propalih gradova, pozdrav od kuma zoksa!..

btw, nek se nitko ne uvrijedi tobožjim šovinističkim, psovačkim, zlo/dobronamjernim i možda prostim djelovima ovog tekstiča, znam da moram biti pažljiv jer pričamo o sceni koja kao mora biti politički korektna i sl., al jebem ti ja politički korektizam ako je to sam maska za scenu i ak si privatno (mislim "u slobodno vrijeme", hehe) gad i pederčina .. da definitivno mislim da je ekipa u pravu kad mi u zadnje vrijeme stalno govore da sam postal bezobrazan i da psujem puno, e jebiga, sori, takva su vremena.. okej zabrijal sam.. koj' kurac, heheh..

slike (klik on dem for larđer sajz) i video su besramno ukrađeni sa internetov, fejsbuki i sličnih zala tehnologije, thenks onima koji su slikali/snimali..










8 comments:

Anonymous said...

više takvih stvari na blogu treba!
strejter

axegrinder said...

baja samo udri muški, ja se sigurno neću uvrijediti. i hvala na raportu, i da, dobro si skonto neke stvari he he.
eksgrajnder

..crucified freedom.. said...

tenks, nije mi se spavalo jučer pa se izbacilo ovo zlo, mada se već na gigu tekst oblikoval u glavi..

e strejter, nemaš pojma kak ti je lepo jer si strejter..

axegrinder said...

ovo za fejera - najavljujem iz glave pa mi sinulo za fejera i roting mizeri najavt, al mi se pobrkalo.
filip nije bio u fb, ak misliš na muški vokal to ti je bio dena.
eksgrajnder polustrejter

..crucified freedom.. said...

heheh, polustrejter..
ma nema problema, al i inače je već dosta ljudi zabrijalo da on ovo radi, čak sam dobil i par mejlova od obožavatelja/ica tipa: "e fejer pa di si, nismo se vidjeli sto godina, dobar ti je ovaj blog", hehe

gle fakat sam napisal file, bilo je pol dva u noči, zajebo sam se, znam ko je sviral/pjeval u f. backu.. tenks na ispravci.. ;)

Anonymous said...

eksgrajnder nema x nego samo jednu crtu hahaha

inače ovo kaj veliš da je dosta ljudi zabrijalo da ja radim ovaj blog, mislim da generalno ljudi ne kuže ko kaj radi od ekipe tu iz naših krajeva niti točno ko je od kud, tak da sam bil povezivan i s krusifajd fridom i s crnim flomasterom i bil navodno iz marofa i toplica(al nikad iz tuhovca hahaha).

strejter

..crucified freedom.. said...

hehe, pa kad smo tak smešna ekipa kaj je to čudo..svugde smo skupa i sve delamo skupa, a ljudima je čudno il ne kuže da se to more i ak nisi iz istog mjesta/grada/sela..
još bolje, bar moremo srat il zajebat nekaj a niko nebu znal ko je to zapravo, hehehehe..

axegrinder said...

baja čuj ovo, mostar, dečki su ok, čak i pank pankerima sviraju, pa ak ti se da stavit na blog ak su ti ok. ak ne jebiga, nije problem.

https://crustalnojasno.bandcamp.com/album/izdali-smo-live-okc-abra-evi

eksgrajnder momčina